Kesän ykkösherkku on ihana perinteinen mustikkakukko. Sen voi tehdä myös annosvuokiin pieniksi mustikkakukkosiksi.
Tarjoile mustikkakukkoset lämpiminä hyvän vaniljajäätelön kanssa.
6 kpl
- 200 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 4,5 dl ruisjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 5 dl mustikoita
- 0,5 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
Sulata voi. Lisää sokeri voin joukkoon ja sekoita. Sekoita ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voiseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Ota noin 2/3 taikinasta jääkaapista ja jaa se kuuteen osaan. Painele taikina annosvuokien pohjalle ja reunoille.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot kulhossa. Lusikoi mustikat annosvuokiin taikina päälle.
Jaa loppu taikina kuuteen osaan ja taputtele taikina jauhotetuin käsin mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Leave a Reply