• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Mustikkakukkoset

Mustikkakukkoset

13/07/2016 by Liisa Leave a Comment

088 (6)

Kesän ykkösherkku on ihana perinteinen mustikkakukko. Sen voi tehdä myös annosvuokiin pieniksi mustikkakukkosiksi.

Tarjoile mustikkakukkoset lämpiminä hyvän vaniljajäätelön kanssa.

6 kpl

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 4,5 dl ruisjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 5 dl mustikoita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Sulata voi. Lisää sokeri voin joukkoon ja sekoita. Sekoita ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voiseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Ota noin 2/3 taikinasta jääkaapista ja jaa se kuuteen osaan. Painele taikina annosvuokien pohjalle ja reunoille.

Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot kulhossa. Lusikoi mustikat annosvuokiin taikina päälle.

Jaa loppu taikina kuuteen osaan ja taputtele taikina jauhotetuin käsin mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: mustikka

Previous Post: « Nektariinipiirakka
Next Post: Pienet mustikkapiiraat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Tahinikuppikakut suklaakuorrutuksella

Kuorruta pähkinäiset tahinikuppikakut täyteläisellä suklaakuorrutuksella. 12 kappaletta kuppikakut: 100 g voita2 dl sokeria1 dl tahinia2 ...

Read More »

Browniet

Reilusti suklaiset browniet ovat parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä. 150 g voita 1 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 0,5 dl ...

Read More »

Mansikkaiset donitsit

Kesäisten donitsien taikinaan lisätään mansikoita ja päälle ripotellaan tomusokeria. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sokeria 1 rkl ...

Read More »

Mutakakku

Reilusti suklaista mutakakkua paistetaan vain hetki, koska se saa jäädä keskeltä reilusti raa'aksi ja tahmeaksi. 250 g voita 1,5 dl ...

Read More »

Suklaalusikat

Suklaalusikat ovat hauska tapa nauttia kaakaota: lämmitä mukillinen maitoa, laita suklaalusikka mukiin ja odota kunnes suklaa sulaa maitoon. Kaakao on ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress