Leivo ihana runeberginkakku tänä vuonna levykakun muotoon.
12 palaa
kakkutaikina:
- 250 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- 4 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl piparkakunmuruja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 2 dl mantelirouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 2 dl maitoa
- 5 tippaa karvasmanteliaromia
kostutus:
- 1 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl rommiaromia
kuorrutus:
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- 1 dl vadelmahilloa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen korkeareunainen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 170 asteessa noin 50 minuuttia.
Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele kakkuun reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta kakku rommilla maustetulla vedellä.
Valmista sokerikuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin.
Nosta jäähtynyt kakku tarjoiluastialle ja leikkaa se 12 annospalaan.
Pursota jokaiselle palan pinnalle ensin sokerikuorrutetta renkaaksi ja levitä sen keskelle sitten vadelmahilloa.
Leave a Reply