• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Vaniljainen kuningatarkakku

Vaniljainen kuningatarkakku

08/02/2013 by Liisa Leave a Comment

Makea ja mehukas vaniljainen kakku kätkee sisäänsä vadelmia ja mustikoita.

  • 200 g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 4dl jauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 2,5 dl (pakaste)mustikoita
  • 2,5 dl (pakaste)vadelmia
  • 50 g voita
  • 1 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 rlk vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 25 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja ripottele sen päälle mustikat ja vadelmat.

Sekoita keskenäään muruseoksen voi, jauhot, sokeri ja vaniljasokeri ja nypi tasaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos marjojen päälle.

Paista 180 asteessa 70 – 80 minuuttia. Peitä taikina tarvittaessa foliolla, ettei se tummu liikaa.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja irrota se sitten varovasti ja siirrä tarjoiluastiaan. Tarjoa lämpimänä.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, mustikka, vadelma

Previous Post: « Puolukkajäätelö
Next Post: Laskiaispullat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Lakkajuustokakku

Täyteläisen juustokakun kanssa tarjotaan makeankirpeää lakkahilloketta. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita   250 g mascarponea ...

Read More »

Sitruunainen mustikkapiirakka

Raikkaan mustikkapiirakan täytteessä maistuu ihana lemon curd. Piirakkapohja: 3 dl jauhoja1 dl sokeria0,25 tl suolaa120 g voita2 – 3 rkl ...

Read More »

Kirsikkakuppikakut vaniljakuorrutuksella

Kuorruta kirsikkakuppikakut makealla vaniljaisella sokerikreemillä ja lisää jokaisen kuppikakun päälle koristeiksi kirsikka. 12 ...

Read More »

Pääsiäisen suklaakakku

Pääsiäisenä suklaakakku täytetään ihanalla appelsiinimarmeladilla ja koristellaan suklaamunilla. 2 munaa 1,5 dl sokeria 50 g suklaata 100 g ...

Read More »

Yllätyskuppikakut

Ihanien suklaakuppikakkujen sisältä löytyy makea yllätys. 12 kappaletta 150 g voita2 dl sokeria2 munaa2,5 dl jauhoja0,5 dl kaakaojauhetta0,5 tl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress