Makea ja mehukas vaniljainen kakku kätkee sisäänsä vadelmia ja mustikoita.
- 200 g voita
- 1 dl ruokosokeria
- 2 dl sokeria
- 4 munaa
- 4dl jauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
- 2,5 dl (pakaste)mustikoita
- 2,5 dl (pakaste)vadelmia
- 50 g voita
- 1 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 rlk vaniljasokeria
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 25 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja ripottele sen päälle mustikat ja vadelmat.
Sekoita keskenäään muruseoksen voi, jauhot, sokeri ja vaniljasokeri ja nypi tasaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos marjojen päälle.
Paista 180 asteessa 70 – 80 minuuttia. Peitä taikina tarvittaessa foliolla, ettei se tummu liikaa.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja irrota se sitten varovasti ja siirrä tarjoiluastiaan. Tarjoa lämpimänä.
Leave a Reply