• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Pulla / Laskiaispullat

Laskiaispullat

09/02/2013 by Liisa Leave a Comment

Laskiaspullat täytetään mansikkahillolla ja kermavaahdolla.

  • 1/2 litraa punaista maitoa
  • 1 paketti hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1,5 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 13 – 15 dl jauhoja
  • 200 g voita
  • mansikkahilloa
  • 2 dl kermaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Halkaise pullat ja täytä ne mansikkahillolla ja kermavaahdolla.

 

Filed Under: Pulla Tagged With: pulla

Previous Post: « Vaniljainen kuningatarkakku
Next Post: Sydämenmuotoiset täytekeksit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Maistuvaa joulua 2015!

Maistuvaa joulua kaikille blogini lukijoille! toivoo Liisa ...

Read More »

Vadelma-suklaakuppikakut

Herkullisissa kuppikakuissa yhdistyvät täyteläinen suklaa ja makeankirpeät vadelmat. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita2 dl sokeria2 ...

Read More »

Pähkinäinen mysli

Rouskuvaan mysliin lisätään reilusti pähkinöitä. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ruishiutaleita 200 g ...

Read More »

Brownie-kakku karhunvatukoilla

Täytä herkullinen brownie-kakku raikkaalla kermavaahdolla ja makeilla karhunvatukoilla. Brownie-kakku: 150 g voita1 dl sokeria1 dl ...

Read More »

Donitsinmuotoiset keksit

Vappudonitsit voi leipoa myös keksien muotoon! Tarvitset kaksi erikokoista ympyränmuotoista piparimuottia, toinen halkaisijaltaan noin 1 sentti ja ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress