Laskiaspullat täytetään mansikkahillolla ja kermavaahdolla.
- 1/2 litraa punaista maitoa
- 1 paketti hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1,5 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13 – 15 dl jauhoja
- 200 g voita
- mansikkahilloa
- 2 dl kermaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Halkaise pullat ja täytä ne mansikkahillolla ja kermavaahdolla.
Leave a Reply