• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Sulaneet lumiukot

Sulaneet lumiukot

20/01/2021 by Liisa Leave a Comment



Leivo talvisen päivän kahvipöytään hauskoja sulaneita lumiukkodonitseja.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 2 valkuaista
  • 5 dl tomusokeria
  • 12 valkoista vaahtokarkkia
  • värikkäitä suklaarakeita
  • oranssia elintarvikeväriä
  • mustaa elintarvikeväriä

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.

Ota noin 2 ruokalusikallista kuorrutetta kahteen erilliseen astiaan (1 rkl kuhunkin). Värjää yhdessä kulhossa oleva kuorrute mustaksi ja toisessa kulhossa oleva kuorrute oranssiksi.

Kasta donitsit yksi kerrallaan valkoiseen kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Aseta kuorrutteen päälle vaahtokarkki lumiukon pääksi ja suklaarakeita napeiksi. Anna sokerikuorrutteen kovettua.

Piirrä hammastikkua käyttäen oranssilla kuorrutteella lumiukoille nenät ja mustalla kuorrutteella lumiukoille silmät ja kädet.

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi

Previous Post: « Tahinibrowniet
Next Post: Suklaakeksit vaniljatäytteellä »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vaalea maustekakku

Vaalean maustekakun maku on hienovaraisempi kuin perinteisen maustekakun. Kakku maustetaan vaalealla siirapilla, inkiväärillä, kanelilla, ...

Read More »

Vaniljainen kuningatarkakku

Makea ja mehukas vaniljainen kakku kätkee sisäänsä vadelmia ja mustikoita. 200 g voita 1 dl ruokosokeria 2 dl sokeria 4 munaa 4dl ...

Read More »

Tahini-suklaacookiet

Tahini eli seesaminsiementahna antaa suklaacookieille ihana pähkinäisen maun. n. 30 kappaletta 150 g voita1,5 dl fariinisokeria1 dl sokeria1,5 ...

Read More »

Mansikkasuklaaleivokset

Makeat mansikkaleivokset täytetään mansikkahillolla ja kuorrutetaan mansikanmakuisella valkosuklaalla. 8 kappaletta 4 munaa 2,5 dl ...

Read More »

Spelttikuppikakut tuorejuustokuorrutuksella

Hieman pähkinäiseltä maistuvat spelttikuppikakut kruunataan ihanalla tuorejuustokuorrutuksella. 8 kappaletta 100 g voita 2 dl sokeria 2 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress