Leivo talvisen päivän kahvipöytään hauskoja sulaneita lumiukkodonitseja.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 valkuaista
- 5 dl tomusokeria
- 12 valkoista vaahtokarkkia
- värikkäitä suklaarakeita
- oranssia elintarvikeväriä
- mustaa elintarvikeväriä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.
Ota noin 2 ruokalusikallista kuorrutetta kahteen erilliseen astiaan (1 rkl kuhunkin). Värjää yhdessä kulhossa oleva kuorrute mustaksi ja toisessa kulhossa oleva kuorrute oranssiksi.
Kasta donitsit yksi kerrallaan valkoiseen kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Aseta kuorrutteen päälle vaahtokarkki lumiukon pääksi ja suklaarakeita napeiksi. Anna sokerikuorrutteen kovettua.
Piirrä hammastikkua käyttäen oranssilla kuorrutteella lumiukoille nenät ja mustalla kuorrutteella lumiukoille silmät ja kädet.
Leave a Reply