• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Hedelmäkakku

Hedelmäkakku

09/12/2020 by Liisa Leave a Comment

Lisää jouluiseen hedelmäkakkuun reilusti kuivattuja hedelmiä: sokeroituja kirsikoita, appelsiininkuoripaloja, aprikooseja ja taateleita.

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 dl maitoa
  • 100 g sokeroituja kirsikoita
  • 100 g appelsiininkuoripaloja
  • 5 kuivattua aprikoosia
  • 5 kuivattua taatelia

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää vaalea siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Leikkaa aprikoosit ja viikunat pieniksi paloiksi. Lisää kaikki hedelmät taikinaan ja kääntele ne taikinan sekaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, kuivakakku

Previous Post: « Maapähkinävoijuustokakku
Next Post: Viikunapuustit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kurpitsadonitsit

Kaupoissa on nyt reilu valikoima muhkeita talvikurpitsoja, jotka sopivat ruoanlaiton lisäksi myös leivontaan. Leivonnaisiin sopii erityisen hyvin ...

Read More »

Sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku täytetään aprikoosimarmeladilla ja suklaalla ja kuorrutetaan reilulla kerroksella suklaakuorrutetta. Kakun valmistaminen ...

Read More »

Vaniljakuppikakut mokkakuorrutuksella

Kuorruta vaniljakuppikakut makealla, espressojauheella maustetulla sokerikreemillä. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 ...

Read More »

Mansikkatorttu

Kermavaahdolla ja mansikoilla täytetty torttu on kesäpäivän helppo herkku. 150 g voita 1 dl sokeria 1 kananmuna 3 dl jauhoja 0,5 tl ...

Read More »

Nalledonitsit

Söpöt nalledonitsit ovat lastenjuhlien varma suosikki. 12 kappaletta Leivo ensin donitsit ja kuorruta ne suklaalla. 3 dl vehnäjauhoja ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress