Ihanan raikkaat appelsiinkikuppikakut maustetaan appelsiinimehulla ja raastetulla appelsiinin kuorella, ja kuorrutetaan täyteläisellä suklaakuorrutuksella.
12 kappaletta
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 dl appelsiinimehua (1 appelsiini)
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 100 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta
Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta appelsiinin kuori ja purista sen mehu.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää appelsiinin raastettu kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä appelsiinimehun kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Leave a Reply