
Brownieitten runsaan suklaakuorrutuksen alta löytyy raikkaita mansikoita.
Browniet:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 200 g sulatettua suklaata
- 1 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
Suklaakreemi:
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g suolatonta voita
Lisäksi:
- 200 g mansikoita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista brownien paistuessa suklaakreemi. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaakreemin jähmettyä huoneenlämmössä, kunnes olet kuorruttamaan browniet.
Leikkaa tarvittaessa isommat mansikat puoliksi.
Asettele mansikat brownien pinnalle ja levitä suklaakreemi mansikoiden päälle.
Leave a Reply