• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Kuningatardonitsit

Kuningatardonitsit

09/08/2015 by Liisa Leave a Comment

033 (9)

Donitseista on tullut yksi meidän perheen suosikkileivonnaisista. Nopeita ja helppoja leipoa ja aina yhtä herkullisia! Tällä kertaa leivoin kuningatardonitseja ihanista mustikoista ja vadelmista, jotka keräsimme lasten kanssa lähimetsästä. Taikinaan lisäsin hieman vaniljasokeria, se sopii täydellisesti yhteen makeiden marjojen kanssa.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl vadelmia

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat ja vadelmat. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 12 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta. Ripottele donitsien päälle tomusokeria.

 

 

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, mustikka, vadelma

Previous Post: « Mustikkadonitsit
Next Post: Kirsikkajäätelö »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kumkvattijuustokakku

Juustokakku saa koristeekseen raikkaita karamellisoituja kumkvatteja. 140 g digestive-keksejä 70 g voita 400 g maustamatonta ...

Read More »

Mausteinen kurpitsapiirakka

Mausteinen ja täyteläinen kurpitsapiirakka maistuu parhaalta vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl ...

Read More »

Vadelmajuustokakku

Leivo ihana täyteläinen juustokakku ja lisää sen täytteeksi raikkaita vadelmia. pohja: 200 g digestive-keksejä 100 g voita täyte: 400 g ...

Read More »

Minidonitsit kaakaokuorrutuksella

Kaakaojuomajauheesta syntyy helppo ja taatusti lapsille maistuva kuorrutus minidonitseille. 12 kappaletta donitsit: 1,25 dl vehnäjauhoja4 rkl ...

Read More »

Vadelmainen mascarponejuustokakku

Täyteläinen mascarponejuustokakku maustetaan lemon curdilla ja ihanilla vadelmilla. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita   500 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress