Makoisat kardemummalla maustetut mustikkadonitsit syntyvät käden käänteessä.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,75 tl kardemummaa
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 1,5 dl mustikoita
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Tämä ohje on ihan paras! Testasin äsken myös gluteenittomilla semperin jauhoilla, laitoin 1:1 ja onnistui oikein hyvin. Tuli vaan vähän tiukempaa taikinaa, niin pursottaminen oli hankalampaa, mutta levitin sitten lusikalla vuokiin. 🙂 Eli nyt on nopea gluteenitonkin herkku mahdollinen! Kiitos!
Kiitos, Nellyssi! Ja hyvä tietää, että toimii myös gluteenittomilla jauhoilla, jos tulee tarvetta tehdä sellaisia.