• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kermainen omenapiirakka

Kermainen omenapiirakka

15/09/2015 by Liisa 2 Comments

IMG_8454_2

Syksyn tullen ihanat puutarhaomenat kypsyvät ja on aika leipoa omenapiirakkaa. Tämän piirakan salaisuus on omenalohkojen alle piiloutuva ranskankermasta sekoitettu täyte. Piirakan päälle ripotellaan tietysti tuoksuvaa kanelia.

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 2 – 3 puutarhaomenaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 muna
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5 tl kanelia

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi.

Sekoita kulhossa ranskankerma, muna ja sokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Asettele omenalohkot ranskankermaseoksen päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

IMG_8400_2

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kaneli, omena, piirakka

Previous Post: « Valkosuklaa-vadelmatäytekakku
Next Post: Mustikkainen rocky road »

Reader Interactions

Comments

  1. Jack Bauer says

    18/09/2015 at 12:25 pm

    Näyttää todella hyvältä. Kivan näköisiä paloja tulee, kun tekee suorakaiteen muotoiseen vuokaan 🙂

    Reply
    • Liisa says

      29/09/2015 at 3:16 pm

      Kiitos! Omppupiirakka sopii erityisen hyvin tällaiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Sitruunainen vadelmakuivakakku

Mausta herkullinen kuivakakku kirpeällä lemon curdilla ja ihanilla vadelmilla. 200 g voita2,5 dl sokeria4 munaa1 dl lemon curdia4 dl jauhoja1 tl ...

Read More »

Vadelmapitko

Herkullinen pullapitko täytetään makealla vadelmamarmeladilla. 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1 muna 2 tl kardemummaa ...

Read More »

Vadelmaiset piiraat

Nämä piiraat syntyvät nopeasti myös mökkikeittiössä, jos leivot piiraskuoret jo etukäteen kaupungissa ja täytät vasta ennen tarjoilua. 12 ...

Read More »

Amerikkalainen omenapiirakka

Omenapiirakka nautitaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. 1 l omenapaloja (7 - 8) omenaa 1 dl vettä 1 dl fariinisokeria 2 tl kanelia 1 tl ...

Read More »

Sulaneet lumiukot

Leivo talvisen päivän kahvipöytään hauskoja sulaneita lumiukkodonitseja. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja1,5 dl sokeria1 tl leivinjauhetta2 dl ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress