• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Valkosuklaa-vadelmatäytekakku

Valkosuklaa-vadelmatäytekakku

08/09/2015 by Liisa Leave a Comment

2034

Yksinkertaisen näyttävä täytekakku kuorrutetaan valkosuklaalla maustetulla kermavaahdolla ja koristellaan muhkeilla vadelmilla.

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g suklaata
  • 100 g voita
  • 2,5 dl jauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 dl kermaa
  • 400 g vadelmia

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hetki.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kun vaahto on lähes valmista lisää valkosuklaa vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä hetki.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin kolmasosa kermavaahdosta ja vadelmista.

Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.

Koristele vadelmilla juuri ennen tarjoilua.

2038

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, suklaa, täytekakku, vadelma, valkosuklaa

Previous Post: « Banaanikakku tiikerin tapaan
Next Post: Kermainen omenapiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pienet mansikkajuustokakut

Kesäisen kahvipöydän kruunaavat herttaiset pienet mansikkajuustokakut. Ne paistetaan muffinssivuoissa ja tarjoillaan makean mansikkakastikkeen ja ...

Read More »

Omenagalette

Leivo kotimaisista omenista ihana kanelilla maustettu galette. Taikina: 2,5 dl vehnäjauhoja1 dl spelttijauhoja0,5 dl sokeria125 g suolatonta ...

Read More »

Tummat suklaapalat

Tumman suklaiset kakkupalat koristellaan rouhituilla pistaaseilla ja tomusokerilla. 12 palaa  150 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1 dl ...

Read More »

Halloweenin suklaakakku

Halloweenin kunniaksi suklaakakku koristellaan hämähäkinseittikuviolla. 250 g suklaata 220 g voita 4 dl fariinisokeria 4 munaa 5 dl ...

Read More »

Kirsikka-browniet

Kesäiset browniet kuorrutetaan ihanan makealla kirsikkakreemillä. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 munaa200 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress