Maapähkinävoilla päällystetty brownie on tuhti herkku.
12 palaa
- 200 g voita
- 250 g tummaa suklaata
- 3 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 4,5 dl jauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maapähkinävoita
Suojaa uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Laita pilkottu voi ja suklaa kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoittele koko ajan, jotta seos ei pääse palamaan. Lisää fariinisokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
Vatkaa munat kevyesti ja lisää suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti.
Lämmitä maapähkinävoita hetki mikrossa, jotta se on helposti levittyvää. Levitä maapähkinävoi taikinan päälle. Tee lusikalla kuvioita maapähkinävoin pintaan.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä vähän raa’aksi.
Tarjoa jäähtyneenä.
Siiri Kiviharju says
Tämä leivontablogi on juuri minun makuuni! Tosi kauniita kuvia. Klikkailin usean postauksen auki kuvien takia. En ole mikään leipoja, mutta nämä browniet näyttävät niin herkullisilta, että ihan varmasti pakko kokeilla! Jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi!
http://www.siirikiviharju.com/
Liisa says
Kiitos, Siiri! 😊 Browniet on aina varma ja herkullinen valinta.