Yksinkertaiset keksit saavat lisämakua kun ne koristellaan suklaalla.
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 tl soodaa
- 150 g suklaata sulatettuna
Suojaa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinapalat pitkiksi tangoiksi. Laita molemmille pelleille kaksi taikinatankoa ja painele ne litteiksi. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa, taikina leviää uunissa.
Paista 175 asteessa 10 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä pari minuuttia ja leikkaa ne sitten poikittain parin sentin levyisiksi paloiksi.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hieman ja lusikoi se sitten pursotinpussiin. Pursota keksien päälle suklaata. Anna suklaan kovettua ennen tarjoilua.
Leave a Reply