• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Raitakakku

Raitakakku

25/04/2013 by Liisa Leave a Comment

Kermakakku kätkee sisälleen raidallisen pirteän yllätyksen.

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl punaista elintarvikeväriä
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl keltaista elintarvikeväriä
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 4 dl kermaa
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmista kakkupohja kahdessa erässä. Toinen erä värjätään punaisella elintarvikevärillä ja toinen keltaisella elintarvikevärillä.

Voitele ja korppujauhota kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 20 cm). Jos sinulla ei ole kahta samankokoista kakkuvuokaa, voit paistaa taikinan myös yhdessä vuoassa ja leikata valmiin kakkupohjan kahteen osaan.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää elintarvikeväri ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista kakkuja 175 asteessa noin 15 minuutta.

Valmista toisenvärinen kakkutaikina samalla tavalla.

Anna kakkupohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista.

Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.

Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokeri ja tomusokeri.

Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen punainen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta se ja levitä päälle täytettä. Lisää seuraavaksi keltainen kakkupohja, kostuta ja levitä päällle täytettä. Lisää seuraavat kakkupohjat samalla tavalla.

Levitä loput kermasta kakun päälle ja reunoille. Anna valmiin kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

115

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, täytekakku

Previous Post: « Suklaasykeröt
Next Post: Pähkinä-hedelmämysli »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vadelmainen mascarponejuustokakku

Täyteläinen mascarponejuustokakku maustetaan lemon curdilla ja ihanilla vadelmilla. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita   500 g ...

Read More »

Sisaruspullat

Leivo pikkupullat kakkuvuoassa hauskoiksi sisaruspulliksi. 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1 muna 2 tl kardemummaa ...

Read More »

Appelsiini-kanelikakku

Mehevä appelsiinikakku maustetaan jouluiseksi kanelilla. 200 g voita 2dl fariinisokeria 1 dl vaaleaa siirappia 4 munaa 2 dl ...

Read More »

Suklaajäätelö

Suklaajäätelössä pitää olla reilusti suklaata! 200 g suklaata 2 munaa 1dl sokeria 2 dl kermaa 2 dl punaista maitoa Sulata suklaa ...

Read More »

Piparkakkubrownie

Leivo jouluinen brownie lisäämällä piparkakkutaikinaa brownietaikinan joukkoon. 12 palaa 250 g valmista piparkakkutaikinaa 100 g voita1 dl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress