Kermakakku kätkee sisälleen raidallisen pirteän yllätyksen.
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 tl punaista elintarvikeväriä
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 tl keltaista elintarvikeväriä
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 4 dl kermaa
- 250 g rahkaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmista kakkupohja kahdessa erässä. Toinen erä värjätään punaisella elintarvikevärillä ja toinen keltaisella elintarvikevärillä.
Voitele ja korppujauhota kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 20 cm). Jos sinulla ei ole kahta samankokoista kakkuvuokaa, voit paistaa taikinan myös yhdessä vuoassa ja leikata valmiin kakkupohjan kahteen osaan.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää elintarvikeväri ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista kakkuja 175 asteessa noin 15 minuutta.
Valmista toisenvärinen kakkutaikina samalla tavalla.
Anna kakkupohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.
Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokeri ja tomusokeri.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen punainen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta se ja levitä päälle täytettä. Lisää seuraavaksi keltainen kakkupohja, kostuta ja levitä päällle täytettä. Lisää seuraavat kakkupohjat samalla tavalla.
Levitä loput kermasta kakun päälle ja reunoille. Anna valmiin kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Leave a Reply