Makea valkosuklaaganachella täytetty piirakka saa kaverikseen raikkaita uunissa paahdettuja mansikoita.
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 300 g valkosuklaata
- 1,5 dl kermaa
- 1 l mansikoita
- 1 rkl sokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita piirakkapohja jääkaappiin vähintään tunniksi.
Pistele piiirakkapohjaan reikiä haarukalla. Suojaa piirakkapohja leivinpaperilla ja laita leivinpaperin päälle piirakkapainoja tai kuivattuja herneitä.
Paista piirakkapohjaa 180 asteessa 20 minuuttia.
Anna piirakkapohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
Valmista valkosuklaaganache. Pilko valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut.
Anna valkosuklaaganachen jäähtyä hetki ja kaada se sitten piirakkapohjan päälle.
Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään ainakin kahdeksi tunniksi.
Valmista paahdetut mansikat, ohje löytyy täältä.
Koristele piirakka paahdetuilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua.
Leave a Reply