Tässä maukkaassa piirakassa raparperien alle piiloutuu vaniljasokerilla maustettu tuhti kermainen täyte.
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 150 g ranskankermaa
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- n. 400 g raparperia (3 – 4 vartta)
- 1 rkl sokeria
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa raparperit hieman vuoan leveyttä lyhyemmiksi paloiksi. Voit tarvittaessa halkaista paksut varret.
Sekoita kulhossa ranskankerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Asettele raparperit ranskankermaseoksen päälle ja ripottele pinnalle sokeria.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply