Rahkakakut maustetaan appelsiinillä keväisen raikkaiksi.
12 kappaletta.
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 dl jauhoja
- 1 dl leseitä
- 250 g rahkaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
- 1 dl appelsiinimehua
Valmista ensin pohjat: Nypi kuutioitu kylmä voi ja sokeri sekaisin. Lisää muna ja sekoita. Lisää jauhot ja leseet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Suojaa muffinssipellin kolot muffinssivuoilla ja painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille.
Valmista seuraavaksi täyte: Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä ja raasta sen kuori ja purista siitä mehu. Vatkaa rahka ja munat kulhossa sekaisin. Lisää sokeri, appelsiinin kuori ja appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte taikinakuoriin.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä ennen tarjoamista ja säilytä valmiit kakut jääkaapissa.
Leave a Reply