Pääsiäisen täytekakku kuorrutetaan sokerikreemillä ja koristellaan pienillä suklaamunilla.
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 dl aprikoosimarmeladia
- 200 g suolatonta voita
- 8 dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl vettä
- pieniä suklaamunia
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa noin 1 tunti ja 10 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.
Valmista sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä päälle aprikoosimarmeladi. Lisää samalla tavalla seuraavat kakkupohjat. Kostuta päällimmäinen kakkupohja.
Levitä kakun päälle ja reunoille ensin ohut kerros sokerikreemiä. Levitä sen jälkeen toinen paksumpi kerros ja viimeistele tasoittamalla pinta tasaiseksi. Koristele kakku pienillä värikkäillä suklaamunilla.
Leave a Reply