Karkkitäytekakku maistuu sekä isoille että pienille herkkusuille.
kakkupohja:
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
kostutukseen:
- 1,5 dl mansikkamehua
täytteeksi:
- 2 dl mansikkamarmeladia
kuorrutus:
- 100 g valkosuklaata
- 150 g voita
- 2,5 dl tomusokeria
koristeeksi:
- n. 400 g irtokarkkeja
Tee ensin sokerikakkupohja.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon sekaan.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.
Anna kakkupohjan jäähtyä ennen täyttämistä ja koristelua.
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta kakkupohja ja levitä sen päälle puolet mansikkamarmeladista.
Nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta se ja levitä päälle loppu mansikkamarmeladi.
Nosta päälle kolmas kakkupohja ja kostuta se.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute kakun reunoille ja päälle. Koristele kakku irtokarkeilla.
Leave a Reply