Pirteä limekakku kostutetaan makealla limesiirapilla.
- 150 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 limen raastettu kuori
- 2 dl spelttijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 limen mehu
- 150 g ranskankermaa
- 2 limen mehu
- 1 limen raastettu kuori
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl vettä
Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuoret. Purista yhden limen mehu.
Suojaa leipävuoka leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää raastettu limen kuori ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää ranskankerma ja limemehu. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 180 asteessa 60 – 70 minuuttia.
Valmista limesiirappi sillä aikaa kun kakku on uunissa. Purista limeistä mehu ja laita limen kuoriraaste, mehu, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia.
Kaada limesiirappi kakun päälle heti kun olet ottanut sen uunista.
Leave a Reply