Leivo kesän makeista mansikoista ihana galette.
taikina:
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl spelttijauhoja
- 0,5 dl sokeria
- 125 g suolatonta voita
- 3 – 4 rkl kylmää vettä
täyte:
- 500 g mansikoita
- 1 rkl sokeria
- 1 muna voiteluun
- sitruunamelissan lehtiä koristeeksi
Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa.
Kaulitse taikinasta halkaisijaltaan n. 30 cm kokoinen levy ja nosta taikinalevy leivinpaperilla suojatulle pelille.
Poista mansikoista kanta ja leikkaa ne siivuiksi. Asettele mansikkasiivut taikinan päälle niin, että niiden ulkopuolelle jää noin 2 sentin kaistale taikinaa. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Käännä taikina reunat mansikkaviipaleiden päälle ja voitele reunat kananmunalla
Paista 200 asteessa 40 minuuttia ja jäähdytä ennen tarjoilua.
Leave a Reply