• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Makeiset / Sydämenmuotoiset mansikkavaahtokarkit

Sydämenmuotoiset mansikkavaahtokarkit

06/02/2014 by Liisa Leave a Comment

159

Ystävänpäivänä tarjotaan ihania sydämenmuotoisia mansikkavaahtokarkkeja.

  • 7 liivatelehteä
  • 1 dl mansikkasosetta
  • 2 valkuaista
  • 4,5 dl sokeria
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 0,5 dl vettä
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl mansikkatomusokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Lämmitä toisessa astiassa 1 dl mansikkasosetta. Purista liivatteista vesi, lisää ne kuumennettuun mansikkasoseeseen ja sekoita tasaiseksi.

Laita sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeriseoksen lämpötila on 120 astetta.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sillä aikaa kun sokerisiirappi on kiehumassa. Kaada sokerisiirappi valkuaisvaahdon sekaan heti kun siirappi saavuttaa halutun lämpötilan ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää seuraavaksi liivateseos. Jatka vatkaamista noin kymmenen minuuttia. Valmis vaahtokarkkimassa on hyvin tahmeaa ja ei valu vatkaimesta kun nostat sen ylös.

Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Sekoita perunajauhot ja tomusokeri keskenään ja levitä noin 2/3 osaa seoksesta leivinpaperin päälle.

Levitä vaahtokarkkimassa leivinpaperille. Levitä loput perunajauho-tomusokeriseoksesta vaahtokarkkimassan päälle.

Anna vaahtokarkkimassan kovettua huoneenlämmössä noin neljä tuntia.

Nosta vaahtokarkkilevy leivinpaperin avulla leikkuulaudalle. Leikkaa sydämenmuotoisia palasia piparkakkumuotin avulla. Voit halutessasi leikata levyn myös paloiksi terävällä veitsellä. Pyörittele karkit perunajauho-tomusokeriseoksessa ja jätä leivinpaperin päälle kovettumaan vielä muutamaksi tunniksi.

Säilytä valmiita vaahtokarkkeja ilmatiiviissä astiassa, ne säilyvät hyvänä noin kaksi viikkoa.

114 (3)

120

124

171

173

179 (2)

 

Filed Under: Makeiset Tagged With: makeiset, mansikka

Previous Post: « Sitruunaiset spelttimuffinssit
Next Post: Sydämenmuotoiset appelsiini-suklaaleivokset »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kardemummainen pensasmustikkakakku

Kesäinen kuivakakku saa ihana makunsa kardemummasta ja pensasmustikoista. 150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl ...

Read More »

Ananas-papaijamysli

Makea mysli maustetaan kuivatuilla ananaksilla ja papaijalla. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 250 g ...

Read More »

Sitruunainen mustikkakakku

Mehevän mustikkakakun salaisuus on taikinaan lisättävä lemon curd. 200 g voita 3 dl sokeria 4 munaa 1,5 dl maitoa 1 dl lemon curdia 4 dl ...

Read More »

Lakritsimokkapalat

Mausta mokkapalat lakritsijauheella ja koristele ne värikkäillä englanninlakuilla. mokkapalat: 4 munaa3 dl sokeria200 g voita2 dl maitoa4 dl ...

Read More »

Kurpitsadonitsit

Kaupoissa on nyt reilu valikoima muhkeita talvikurpitsoja, jotka sopivat ruoanlaiton lisäksi myös leivontaan. Leivonnaisiin sopii erityisen hyvin ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress