Mehukas piirakka kätkee sisälleen ihania vadelmia ja karhunvatukoita.
piirakkataikina:
- 6 dl jauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 200 g voita
- 5 -6 rkl vettä
täyte:
- 250 g vadelmia
- 250 g karhunvatukoita
- 2 rkl sokeria
- voiteluun 1 muna
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Voitele piirakkavuoka, jos käytät kertaamista tai lasista vuokaa, pinnoitettua vuokaa ei tarvitse voidella.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä vadelmat ja karhunvatukat piirakkavuokaan. Ripottele marjojen päälle halutessasi sokeria.
Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi. Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä noin 0,5 sentin levyisiksi suikaleiksi. Letitä suikaleet ja asettele ne piirakan pinnalle. Painele taikinasuikaleiden reunat pohjataikinaan kiinni.
Voitele taikinasuikaleiden pinta munalla.
Paista 180 asteessa 50 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply