Maukasta maapähkinävoita voi tehdä myös itse.
- 4 dl maapähkinöitä
- ripaus suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 -3 rkl öljyä
Paahda pähkinöitä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Vahdi pähkinöitä tarkasti ja sekoita välillä, etteivät ne pääse palamaan.
Anna pähkinöiden jäähtyä ja irrota niistä sen jälkeen kuoret hieromalla niitä käsien välissä.
Laita kuoritut pähkinät tehosekoittimeen ja jauha kunnes ne ovat pieniä murusia. Lisää ripaus suolaa, sokeri ja öljyä ja jatka pähkinöiden jauhamista kunnes seos on koostumukseltaan sopivaa. Lisää tarvittaessa öljyä. Voit jättää maapähkinävoin karkeaksi tai jauhaa sen sileäksi oman makusi mukaan.
Säilytä jääkaapissa tiiviissä astiassa.
Leave a Reply