Raikkaan appelsiinijuustokakun pohja leivotaan mehevästä brownietaikinasta.
- 75 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 50 g suklaata
- 0,75 dl siirappia
- 1 muna
- 1 dl jauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 appelsiinin mehu
- 500 g rahkaa
- 150 g ranskankermaa
- 3 munaa
- 1,5 dl sokeria
Suojaa irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi, sulatettu suklaa ja muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 15 minuuttia.
Valmista juustokakkuseos sillä aikaa kun browniepohja on uunissa.
Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.
Sekoita kulhossa rahka ja ranskankerma. Lisää munat ja sekoita seosta jokaisen munan jälkeen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi appelsiinin raastettu kuori sekä mehu.
Anna browniepohjan jäähtyä noi viisi minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Kaada juustokakkuseos varovasti browniepohjan päälle.
Paista juustokakkua 175 asteessa 60 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni, jätä uuninluukku raolleen ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa tunti. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Ennen tarjoilua irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle.
Leave a Reply