Taikinaan lisätty appelsiinimarmeladi tekee näistä ihanista donitseista mahtavan mehukkaita. Kaiken kruunaa tuhti suklaakuorrutus ja sen päälle ripoteltu appelsiininkuoriraaste.
12 kappaletta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,25 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 1,5 dl appelsiinimarmeladia
- 2 rkl sulatettua voita
- 250 g suklaata
- 1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoasta.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta donitsit yksi kerrallaan suklaaseen ja nosta ritilän päälle. Anna kuorrutuksen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudestaan. Koristele appelsiininkuoriraasteella.
Leave a Reply