Maukas kakku saa päälleen omenasosetta ja rapean murupäällisen.
- 200 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 1 dl maitoa
- 4 dl jauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- 1 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 dl omenasosetta
- 50 g voita
- 1 dl jauhoja
- 1 dl spelttimannahiutaleita
- 1 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää maito ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Kaada omenasose taikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
Sekoita murupäällisen ainekset keskenään ja levitä muruseos omenasoseen päälle.
Paista 180 asteessa 60 minuuttia.
Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassaan ja siirrä se sitten tarjoiluastialle.
Leave a Reply