Mehukkaassa mustikkakakussa osa jauhoista korvataan spelttijauhoilla ja taikina maustetaan sitruunalla.
- 150 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 sitruunan raastettu kuori (noin 1 tl)
- 2 dl spelttijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g ranskankermaa
- 1 sitruunan mehu (noin 0,5 dl)
- 2,5 dl mustikoita
Suojaa leipävuoka leivinpaperilla.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori ja purista mehu.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää raastettu sitruunan kuori ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää mustikat ja sekoita varovasti.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa 60 – 70 minuuttia.
Leave a Reply