• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mustikkainen kuivakakku

Mustikkainen kuivakakku

24/07/2013 by Liisa Leave a Comment

050 (4)

Mehukkaassa mustikkakakussa osa jauhoista korvataan spelttijauhoilla ja taikina maustetaan sitruunalla.

  • 150 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori (noin 1 tl)
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 sitruunan mehu (noin 0,5 dl)
  • 2,5 dl mustikoita

Suojaa leipävuoka leivinpaperilla.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori ja purista mehu.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää raastettu sitruunan kuori ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää mustikat ja sekoita varovasti.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa 60 – 70 minuuttia.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, mustikka, sitruuna, speltti

Previous Post: « Raparperipullat
Next Post: Vadelmainen täytekakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mansikkapiirakka

Vaikka mansikat ovat ihan parhaita tuoreina, kannattaa välillä kokeilla myös mansikoita kypsennettävissä leivonnaisissa. Tämän piirakan sisältä löytyy ...

Read More »

Pienet raparperipiirakat

Makeat raparperipiirakat maistuvat vaniljajäätelön kanssa. 12 kappaletta. 6 dl raparperinpaloja 1 dl fariinisokeria 1 dl vettä 200 g ...

Read More »

Kriikuna-marenkipiirakka

Piirakka täytetään kirpeällä kriikunahillolla ja makealla marengilla. 100 g voita 3 dl jauhoja 1 rkl sokeria 3 - 4 rkl kylmää vettä 3 ...

Read More »

Vadelma-suklaacookiet

Lisää suklaacookieihin kirpeänmakeita vadelmia. noin 30 kappaletta: 200 g huoneenlämpöistä voita3 dl fariinisokeria2 munaa5 dl jauhoja0,5 tl ...

Read More »

Mustikkainen marenkikakku

Makea marenkikakku täytetään lemoncurdilla ja kermavaahdolla ja koristellaan mustikoilla. Lemoncurdin ja mustikoiden kirpeys tasapainottaa marengin ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress