Leivo uudeksi vuoksi täyteläinen suklaatryffelikakku, jonka sisältä löytyy mehevä valkosuklaakreemillä täytetty kakkupohja.
Kakun voi valmistaa hyvin jo muutama päivä ennen tarjoilua, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa ja maku vain paranee. Koristele kakku ennen tarjoilua suklaakonvehdeilla ja kultaisilla koristerakeilla ja -geelillä.
Tarvitset kakun valmistamiseen kaksi eri kokoista irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan 18 cm ja 20 cm).
- 175 g voita
- 2 dl ruokosokeria
- 3 munaa
- 100 g tummaa suklaata
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 150 g valkosuklaata
- 1 dl kermaa
- 400 g tummaa suklaata
- 3 dl kermaa
- 5 keltuaista
- 4 rkl sokeria
- suklaakonvehteja
- kultaisia koristerakeita
- kultaista koristegeeliä
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 18 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kahdessa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa 45 – 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Valmista kakun jäähtyessä valkosuklaakreemi. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Kaada kerma kulhoon valkosuklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Jätä kreemi jähmettymään huoneenlämpöön tai siirrä se jääkaappiin, jolloin se jähmettyy nopeammin.
Valmista seuraavaksi tryffeliseos. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Kaada kerma kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Kaada suklaarouhe kattilaan kerman joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on sulanut kokonaan.
Tee vesihaude kiehauttamalla vähän vettä kattilassa ja laittamalla kattilan päälle lämpöä kestävä kulho. Laita keltuaiset ja sokeri kulhoon ja sekoittele jatkuvasti kunnes seos sakeentuu.
Kaada keltuaisseos suklaaseoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa kakusta hattu pois ja leikkaa kakkupohja sitten kahteen osaan.
Aseta ensimmäinen kakkupohja irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle niin, että se on aivan vuoan keskellä.Levitä valkosuklaakreemi kakkupohjan päälle ja nosta kreemin päälle toinen kakkupohja.
Kaada sitten tryffeliseokseos kakkuvuokaan. Varmista, että seos menee tasaisesti kakkuvuoan ja kakkupohjan väliin. Tasoita tryffeliseoksen pinta ja peitä kakkuvuoka foliolla.
Laita kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irroita kakun reunat kakkuvuoasta terävän veitsen avulla ja siirrä kakku varovasti tarjoiluastialle.
Koristele kakku suklaakonvehdeilla, kultaisilla koristerakeilla ja kultaisella koristegeelillä.
Leave a Reply