Hauskoissa shakkiruutukekseissä yhdistyy vaaleaa taikina ja Nutellalla maustettu suklainen taikina.
noin 20 kappaletta
- 100 g voita
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 muna
- 3,5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 50 g Nutellaa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Ota puolet taikinasta erilleen ja lisää toiseen puolikkaaseen Nutella. Sekoita tasaiseksi.
Jaa sekä vaalea että tumma taikina kahteen osaan ja pyörittele taikinapalat pötköiksi, joiden halkaisija on noin 1 sentti. Asettele taikinapötköt vierekkäin ja päällekkäin niin, että eriväristä taikinoista syntyy ruutuokuvio. Painele kevyesti, jotta taikinapötköt tarttuvat toisiinsa.
Kääri taikinarulla tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
Leikkaa rullasta sentin paksuisia keksejä ja nosta ne leivinpaperilla suojatuille pelleille.
Paista keksejä 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Voi kuinka ihania! Nyt tuli lapsuus mieleen, äitini teki noita vuosikymmeniä sitten kaakaon avulla. Kiitti reseptistä! ❤️
Kiitos, Leena! 😊
Kiitos, tämä oli mahtava kakku 🙂