
Mausta makea mansikkapiirakka rosmariinilla.
- 6 dl jauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 200 g voita
- 5 -6 rkl vettä
- 1,5 l mansikoita
- 2 rkl sokeria
- 2 rosmariininoksaa
- 1 muna voiteluun
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa mansikat viipaleiksi ja asettele ne piirakkavuokaan. Irrota rosmariininlehdet oksistaan ja hienonna lehdet terävällä veitsellä. Ripottele rosmariini ja sokeri mansikoiden päälle.
Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi. Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Asettele taikinasuikaleet ristikkoon piirakan pinnalle. Painele taikinasuikaleiden reunat pohjataikinaan kiinni.
Voitele taikinasuikaleiden pinta munalla.
Paista 180 asteessa 50 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply