Maustekakku saa uudenlaisen vivahteen kurpitsasoseesta.
Tee ensin kurpitsasose.
- 2 – 3 butternut-kurpitsaa
Halkaise kurpitsat ja poista siemenkodat. Paahda kurpitsoja uunissa 180 asteessa noin tunti tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Kaiverra kurpitsojen hedelmäliha ja soseuta. Kakkuun tarvitaan 2 dl sosetta, lopun soseen voit pakastaa myöhempää käyttöä varten.
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
- 2 dl kurpitsasosetta
- 2 dl auringonkukkaöljyä
- 4 munaa
- 4 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Sekoita keskenään fariinisokeri, siirappi ja kurpitsasose. Lisää auringonkukkaöljy ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet ja sokeri ja lisää ne vähän kerrallaan taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa:
- 2 dl kermaa
- 2 rkl vaniljasokeria
Leave a Reply