• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku

30/12/2012 by Liisa Leave a Comment

Aurinkoinen ja raikas juustokakku.

  • 250 g digestivekeksejä
  • 125 g voita
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g mascarponea
  • 150 g ranskankermaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 4 munaa
  • 1 sitruuna viipaloituna
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Murskaa digestivekeksit pieniksi muruiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kaakaojauhe. Painele keksinmurut irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm).

Sekoita kulhossa tuorejuusto, mascarpone ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuori ja mehu. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada tuorejuustoseos vuokaan keksipohjan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kakun ollessa uunissa laita sitruunaviipaleet, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Ota kakku uunista 45 minuutin jälkeen ja asettele sitruunaviipaleet kakun pinnalle. Sammuta uuni, laita kakku takaisin jäähtyvään uuniin ja anna sen olla siellä tunti luukku hieman raollaan.

Kakun jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi siirrä se jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään asti.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: juustokakku, kakku, sitruuna

Previous Post: « Kanelinmakuinen täytekakku
Next Post: Kurpitsakakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Banaanipannukakut

Makeisiin banaanipannukakkuihin kannattaa käyttää todella kypsiä banaaneja, joiden kuoret ovat muuttuneet jo hieman ruskeiksi. 5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Tummat suklaapalat

Tumman suklaiset kakkupalat koristellaan rouhituilla pistaaseilla ja tomusokerilla. 12 palaa  150 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1 dl ...

Read More »

Mustikkainen vaniljafudge

Vaniljafudgeen lisätään kuivattuja mustikoita. 2,5 dl sokeria 2 dl kermaa 50 g voita 1 dl glukoosisiirappia 1 vaniljatanko 100 g ...

Read More »

Brookies

Kun yhdistetään kaksi ehkä maailman ihaninta leivonnaista eli brownies ja cookiet, syntyy jotain vielä parempaa: brookies. 12 palaa Tee ...

Read More »

Yllätyskuppikakut

Ihanien suklaakuppikakkujen sisältä löytyy makea yllätys. 12 kappaletta 150 g voita2 dl sokeria2 munaa2,5 dl jauhoja0,5 dl kaakaojauhetta0,5 tl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress