Mehevä appelsiinikakku maustetaan jouluiseksi kanelilla.
- 200 g voita
- 2dl fariinisokeria
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 4 munaa
- 2 dl appelsiinimehua (2 appelsiinia)
- 2 rkl raastettua appelsiininkuorta (2 appelsiinia)
- 5 dl jauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Leave a Reply