Syksyinen bostonkakku täytetään kurpitsasoseella.
- 2 dl kurpitsasosetta
- 1 dl fariinisokeria
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
- kananmunaa voiteluun
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Sekoita fariinisokeri kurpitsasoseen joukkoon.
Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm). Levitä kurpitsasose levyn päälle. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä 12 palaksi. Nostele palat voideltuun iropohjaiseen kakkuvuokaan. Anna bostonkakun kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele kananmunalla.
Paista 175 asteessa 35 minuuttia.
Leave a Reply