Makeat banaanipalat kuorrutetaan tuhdilla suklaakuorrutteella ja koristellaan banaanilastuilla. Käytä banaanipaloihin mahdollisimman kypsiä banaaneja.
20 palaa
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 150 g voita
- 2 isoa banaania
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 5 dl jauhoja
- 1 tl soodaa
- 150 g tummaa suklaata
- 1 dl kermaa
- 25 g voita
- banaanilastuja koristeluun
Vuoraa korkeareunainen uunivuoka (20 x 30 cm) voipaperilla.
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maustamattoman jugurtin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunivuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Jäähdytä ennen kuorrutuksen lisäämistä.
Valmista suklaakuorrute. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Laita suklaakreemi noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa kakkupohja paloiksi. Levitä jokaisen palan päälle suklaakuorrutetta ja koristele banaanilastuilla.
Leave a Reply