Suklaakakku täytetään vaniljaisella kermatäytteellä ja koristellaan tuoreilla vadelmilla.
- 100 g suklaata
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- 3 liivatelehteä
- 2 dl kermaa
- 250 g rahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 3 dl vadelmia
- 2 dl vadelmia
- 1 tl tomusokeria
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen osaan.
Valmista täyte. Raaputa vaniljatangosta siemenet. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Purista vesi pois. Kuumenna kattilassa 0,5 dl kermaa. Lisää joukkoon liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma (1,5 dl) vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri, vaniljan siemenet ja rahka. Lisää lopuksi liivateseos ohuena nauhana ja sekoita täyte tasaiseksi. Sekoita joukkoon vadelmat.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja laita sen ympärille kakkurengas tai irtopohjavuoan rengas. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja nosta täytteen päälle toinen kakkupohja. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele kakku vadelmilla ja tomusokerilla.
Leave a Reply