Uudenvuoden näyttävä suklaakakku kuorrutetaan tuorejuustokuorrutteella ja koristellaan suklaakonvehdeilla.
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g suklaata
- 200 g voita
- 5 dl jauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 3 dl maitoa
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 200 g tuorejuustoa
- 6 dl tomusokeria
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 15 cm, reunan korkeus noin 15 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 80 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti. Leikkaa kakun pinta tarvittaessa tasaiseksi ja leikkaa kakku sitten neljään osaan.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa lopuksi kuorrute tasaiseksi.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle muutama lusikallinen täytettä. Lisää loput kakkupohjat samalla tavalla.
Levitä viimeiseksi kuorrutetta kakun reunoille ja päälle. Jätä reunojen kuorrutus läpikuultavaksi.
Koristele kakku suklaakonvehdeilla.
Leave a Reply