Kaupoissa on nyt reilu valikoima muhkeita talvikurpitsoja, jotka sopivat ruoanlaiton lisäksi myös leivontaan. Leivonnaisiin sopii erityisen hyvin myskikurpitsa, jonka maku on hieman pähkinäinen. Nämä ihanat syksyiset kurpitsadonitsit kruunataan makealla tuorejuustokuorrutteella.
12 kappaletta
- 1 myskikurpitsa
- 3 dl jauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 2 munaa
- 2 dl kurpitsasosetta
- 1 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 1 dl tuorejuustoa
- 2,5 dl tomusokeria
Valmista ensin kurpitsasose. Halkaise myskikurpitsa ja poista siitä siemenet. Paahda kurpitsanpuolikkaita 200-asteisessa uunissa 1 – 1,5 tuntia kurpitsan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koverra sitten hedelmäliha kurpitsanpuolikkaista lusikalla. Soseuta sauvasekoittimella. Kurpitsasosetta syntyy kerralla suurempi erä ja voit käyttää ylimääräisen soseen esimerkiksi kurpitsapiirakkaan tai kurpitsapannareihin.
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sitä hetki. Jatka vatkaamista ja lisää tomusokeri vähän kerrallaan. Levitä tuorejuustokuorrutus palettiveitsellä tai lusikalla täysin jäähtyneiden donitsien päälle.
Leave a Reply