Hedelmäkulhosta löytyy usein ylikypsiä banaaneja ja silloin on tietysti aika leipoa ihanaa banaanikakkua. Tällä kertaa makea banaanikakku kuorrutetaan maitosuklaalla ja koristellaan banaanilastuilla.
- 150 g voita
- 3 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 150 g ranskankermaa
- 3 banaania
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 130 g maitosuklaata
- banaanilastuja
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää ne taikinaan yhdessä ranskankerman kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa 50 – 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa kakun päälle ja koristele kakku banaanilastuilla.
Leave a Reply