Mahtavan mehevässä maustekakussa yhdistyvät kurpitsasose ja syksyisen lämpimät mausteet.
- 1 myskikurpitsa
- 3 munaa
- 2,5 dl fariinisokeria
- 1 dl auringonkukkaöljyä
- 5 dl kurpitsasosetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
Valmista ensin kurpitsasose. Halkaise myskikurpitsa ja poista siitä siemenet. Paahda kurpitsanpuolikkaita 200-asteisessa uunissa 1 – 1,5 tuntia kurpitsan koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koverra sitten hedelmäliha kurpitsanpuolikkaista lusikalla. Soseuta sauvasekoittimella.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää auringonkukkaöljy ja kurpitsasose ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Leave a Reply