Mansikka-aikaa odotellessa kakkutaikinaan leivotaan mansikkahilloa ja kakku koristellaan kermavaahdolla ja pakastekuivatuilla mansikoilla.
- 150 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 1 dl mansikkahilloa
- 2 dl kermaa
- 1 rkl sokeria
- pakastekuivattua mansikkaa
Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla. Voit leipoa kakun myös pyöreään kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Lusikoi mansikkahillo nokareina taikinan pinnalle ja pyörittele se lusikan avulla taikinan sekaan.
Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta se sitten tarjoiluastialle.
Vaahdotan kerma ja lisää sokeri kun kermavaahto on melkein valmista.
Levitä kermavaahto kakun päälle ja koristele kakku pakastekuivatuilla mansikoilla.
Leave a Reply