Täyteläinen suklaakakku täytetään ja kuorrutetaan ihanalla suklaakreemillä ja koristellaan suklaakarkeilla.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g suklaata
- 100 g voita
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 350 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 75 g suolatonta voita
- 3 pussia (a 135 g) Malteserseja tai muita pyöreitä suklaakarkkeja
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Valmista suklaakreemi. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hyytyä huoneenlämmössä sen aikaa kun kakku paistuu ja jäähtyy.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä päälle noin kolmasosa suklaakreemistä ja nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä loput kreemistä kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku suklaakarkeilla.
Leave a Reply