Mausteinen ja täyteläinen kurpitsapiirakka maistuu parhaalta vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 150 g voita
- 3-4 rkl vettä
- 5 dl kurpitsasosetta
- 2 munaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
- 2 tl muskottipähkinää
Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Painele taikina piirakkavuoan (20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita kurpitsasose, munat, tuorejuusto ja fariinisokeri kulhossa. Lisää mausteet. Kaada kurpitsaseos piirakkavuokaan taikinan pääälle.
Paista 175 asteessa 60 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Leave a Reply