Kesän raikkain mansikkakakku on rahkasta ja mansikkasoseesta hyydyttämällä valmistettu kakku. Kakku syntyy helposti myös mökkiolosuhteissa, sillä sitä ei tarvitse paistaa. Koristele kakku kokonaisilla mansikoilla ja kruunaa se pihamaalta löytyvillä syötävillä luonnonkukilla, esimerkiksi maitohorsmalla.
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 5 liivatelehteä
- 250 g mansikoita
- 2 dl kermaa
- 500 g rahkaa
- 1,5 dl sokeria
- mansikoita
- syötäviä luonnonkukkia, esimerkiksi maitohorsman kukkia
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalla ja painele lusikalla tasaiseksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri ja sekoita.
Kuumenna 1 dl mansikkasoseesta kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan mansikkasoseeseen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loppu mansikkasose. Sekoita huolellisesti.
Kaada rahkaseos pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan, nosta se tarjoiluastialle ja koristele mansikoilla ja kukilla.
Leave a Reply