Täyteläinen mascarponejuustokakku maustetaan lemon curdilla ja ihanilla vadelmilla.
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 500 g mascarponea
- 2 dl kermaa
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 dl lemon curdia
- 2 dl vadelmia
- koristeeksi vadelmia ja syötäviä kukkia
Suojaa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuokaan ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille.
Laita mascarpone, kerma, tomusokeri ja lemon curd kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää viimeiseksi vadelmat ja kääntele varovasti seoksen joukkoon.
Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan, nosta se tarjoiluastialle ja koristele vadelmilla ja kukilla.
Leave a Reply