
Täytä korvapuustit herkullisella pistaasitahnalla.
pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
täyte:
- 2 dl pistaaseja (suolaamattomia)
- 100 g suolatonta voita
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
päälle:
- 1 muna voiteluun
- raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Valmista täyte sillä aikaa, kun pullataikina kohoaa. Laita pistaasipähkinät tehosekoittimeen ja aja karkeaksi rouheeksi. Lisää huoneenlämpöinen voi, sokeri ja suola ja sekoita täyte tasaiseksi tahnaksi.
Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm) ja levitä taikinan päälle pistaasitahna. Pyöritä taikinalevyt varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin neljän sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit leivinpaperilla suojatuille pelleille ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Leave a Reply