Koristele överin suklainen browniekakku reilulla määrällä suklaakuulia.
Browniekakku:
- 75 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 50 g suklaata
- 0,75 dl siirappia
- 1 muna
- 1 dl jauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute:
- 1 dl kermaa
- 150 g suklaata
- 20 g voita
Koristeeksi:
- reilusti suklaakuulia, esim. Lindor
Suojaa irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi, sulatettu suklaa ja muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 15 minuuttia.
Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hyytyä huoneenlämmössä hetkinen.
Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja levitä se palettiveitsellä tasaiseksi.
Asettele suklaakuulat kuorrutteen pinnalle.
Leave a Reply