Suklaiset tryffelit päällystetään pakastekuivatulla vadelmalla.
n. 30 kpl
- 2 dl kermaa
- 250 g tummaa suklaata
- 25 g voita
- 0,5 dl tomusokeria
- 1 dl pakastekuivattua vadelmaa jauheena
- 1 dl pakastekuivattua vadelmaa rouheena
Kiehauta kerma paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen porista hiljalleen noin viisi minuuttia.
Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe kulhoon. Kaada kerma suklaarouheen päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja tomusokeri, ja sekoita tryffelimassa tasaiseksi.
Laita tryffelimassa jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
Ota tryffelimassasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne palloiksi.
Laita vadelmajauhe yhdelle ja -rouhe toiselle lautaselle ja pyörittele valmiit tryffelit vadelmajauheessa tai -rouheessa. Tryffelimassan käsittely on helpompaa jos teet sen kertakäyttöiset kumikäsineet kädessä.
Kiitos ohjeesta, nämä olivat todella hyviä! 🙂
Kiitos, Riikka, kiva kun tykkäsit!:)